یکی از نشانههای کمبود ویتامین و مواد معدنی در بدن، ضعف و خستگی به ویژه در ناحیه پا است. دریافت انواع ویتامین به مقدار کافی برای عملکرد صحیح بدن و استحکام استخوانها و عضلات لازم و ضروری است. ضعف، درد عضلانی، خستگی و افسردگی از نشانههای کمبود ویتامینها در بدن است.
در این مقاله قصد داریم بررسی کنیم که کمبود چه ویتامینی باعث گرفتگی عضله میشود و درباره عوارض ناشی از کمبود ویتامین در بدن و خواص روغن آفتابگردان مولتی ویتامین در جلوگیری از ضعف و بیحالی صحبت میکنیم.
کمبود چه ویتامینی باعث خستگی و درد پا میشود؟
علت ضعف پا در شب، شلی عضلات و گرفتگی عضلات، تا حد زیادی کمبود ویتامین و مواد معدنی است. یکی از خواص روغن آفتابگردان مولتی ویتامین، رفع کمبود ویتامین بدن است، اما ابتدا بیایید نگاهی به مهمترین عوامل در ایجاد خستگی در بدن بپردازیم.
کمبود آهن و کم خونی
فقر آهن و به سبب آن کم خونی، یکی از علتهای خستگی است. هنگامی که گلبولهای قرمز به اندازه کافی در بدن وجود نداشته باشند، سطح اکسیژن رسانی به خون کاهش مییابد. بنابراین اگر دچار خستگی و ضعف هستید و نمیدانید کمبود چه ویتامینی باعث شل شدن عضلات میشود، اولین قدم، سنجش میزان هموگلوبین و گلبولهای قرمز با انجام آزمایش خون است.
خوردن مکملهای دارویی مانند گوشت قرمز، لوبیا، تخممرغ و برنج به رفع کم خونی کمک فراوانی میکند. همچنین خواص روغن آفتابگردان مولتی ویتامین را به عنوان منبعی از ویتامینها در رژیم غذایی خود فراموش نکنید.
ویتامین B12
کمبود ویتامین ب12 در سراسر جهان شایع است. ویتامین B12 باعث تولید گلبول قرمز سالم در بدن میشود و کمبود آن ممکن است باعث بروز علائمی مثل خستگی مزمن و اختلالات خلقی شود. بنابراین اگر استرس دارید و و نمیدانید کمبود کدام ویتامین باعث استرس می شود، کمبود ویتامین B12 را در نظر داشته باشید. منابع مهم برای تامین این ویتامین، ماهی قزلآلا، فیله گوشت گاو، ماست و… است. با افزودن این غذاهای سرشار از ویتامین B12 به رژیم خود، و استفاده از روغنهای غنی از ویتامین مانند روغن آفتابگردان مولتی ویتامین غنچه پلاس، در تهیه سالاد و پخت و پز از کمبود سایر ویتامینها جلوگیری کنید.
ویتامین D
ویتامین دی، از مهمترین ویتامینهای مورد نیاز بدن افراد است. تابیدن نور خورشید به سطح پوست، باعث تولید این ویتامین در بدن میشود. از آنجایی که زندگی امروزی باعث شده تا افراد کمتر در معرض نور خورشید باشند و همچنین، مواد خوراکی حاوی ویتامین دی محدود است، این ویتامین را باید از مواد غذایی غنی شده با ویتامین D برای بدن تامین کنید.
کره مارگارین، روغن خوراکی مولتی ویتامین غنچه و… از منابع مهم غنی شده با ویتامین دی به شمار میروند. مصرف برخی از ماهیهای آزاد و تن نیز میتواند در تامین ویتامین دی مورد نیاز بدن شما موثر باشد.
برای درمان ضعف پا چه کنیم؟
اگر دچار ضعف عضلانی به ویژه در قسمت پاهای خود هستید، حتما با خود میپرسید برای ضعف پا چی خوبه؟ برای رفع این ضعف، باید نکاتی را در رابطه با فعالیت و نوع تغذیه خود رعایت کنید. البته لازم است قبل از هر چیز با پزشک خود مشورت کنید تا علت درد و ضعف پا تشخیص داده شود، اما به طور کلی برای بهبود ضعف پا، چند راهکار را به شما توضیح خواهیم داد.
پای خود را ماساژ دهید
اگر این کار به درستی انجام شود، افزایش گردش خون در آن ناحیه باعث بهبود جذب مواد مغذی به ویژه ویتامین D و E میشود.
ماهیچههای پای خود را حرکت دهید
پای خود را خم و باز کنید، برای انجام این کار، روی صندلی نشسته و زانوی خود را باز و بسته کنید.
ورزش کنید
انجام تمرینهایی که باعث تقویت عضلات پا میشوند، یکی از راههای جلوگیری از ضعف پا به شمار میرود. قبل از انجام این کار حتما با متخصصین مشورت کنید تا آسیبی به پاهای شما وارد نشود.
تغذیه مناسب داشته باشید
همانطور که گفتیم، یکی از دلایل شایع دردهای عضلانی به ویژه در ناحیه پا، کمبود ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز بدن است. مهمترین خواص امگا ۳ ۶ ۹ و اسیدهای چرب، بهبود دردهای عضلانی و ضعفهای بدنی است که باید آنها را در رژیم غذایی خود جای دهید. از خواص روغن آفتابگردان مولتی ویتامین غنچه پلاس میتوان به وجود این موارد اشاره کرد. همچنین از مهمترین خواص روغن مولتی ویتامین، تامین ویتامینهای مورد نیاز بدن از جمله ویتامین دی است که برای جلوگیری از پوکی استخوان و استحکام عضلات بسیار مفید واقع میشود.
به طور منظم پیادهروی کنید
ماهیچهها و عضلات پای خود را بی حرکت و غیر فعال نگه ندارید، پیادهرویهای کوتاه و منظم جهت بهبود ضعف عضلات پا به ویژه در افراد مسن بسیار مفید است.
اقدامات پیشگیرانه انجام دهید
بیتحرک نباشید و به کارهای روزمره خود دقت کنید. مصرف غذاهای پر چرب و سیگار، دردهای پا را تشدید میکنند. مصرف روغن آفتابگردان مولتی ویتامین، حاوی توکوفرول برای تامین مواد مغذی بدن بسیار مفید است.
درمان ضعف پا در طب سنتی
همانطور که میدانید، امروزه طب سنتی در شاخههای مختلف دارای نسخههای درمانی موثری است. برای درمان ضعف پا و عضلات، تجویز متخصصان طب سنتی به صورت زیر است:
فسنجان بادام: داخل فسنجان از ترکیب بادام و گردو استفاده کنید. به این صورت که نصف بادام و نصف گردو داخل فسنجان ریخته شود.
سوپ یا فرنی سنجد: برای تهیه این غذا باید از ترکیب شیر، پودر سنجد و مقداری عسل استفاده شود.
نخود آب: غذاهایی که دارای نخود هستند، مثل آب گوشت و نخودی که درون آب خیس خورده باشد، برای درمان ضعف پا مفید است.
خرما: خرما حاوی ویتامینهای گروه B، منیزیم، پتاسیم، کلسیم، آهن و پروتئین است و مصرف آن توصیه میشود.
حمام روغن سیاهدانه: برای این کار باید عضلات مورد نظر را قبل از خواب به روغن سیاهدانه آغشته کنید و صبح آن قسمت را بشویید.
لازم به ذکر است، مراحلی که در طب سنتی جهت درمان ارائه میشوند، باید به طور مستمر و در مدت زمان طولانی ادامه پیدا کند تا نتیجه مطلوب حاصل شود.
کلام آخر
ضعف پا، عضلات و ماهیچهها ممکن است به دلیل کار و فعالیتهای بیش از حد نیز ایجاد شود. اگر با استراحت و عدم انجام کارهای سنگین، بهبودی حاصل نشد، با پزشک خود مشورت کنید. مصرف مکملهای غذایی و ویتامینها در بهبود عملکرد بدن تاثیر فراوانی دارد. عمده دلایل خستگی و ضعف به علت کمبود ویتامین دی و B12 ایجاد میشود. یکی از مهمترین خواص روغن آفتابگردان مولتی ویتامین ، جلوگیری از کمبود ویتامینهای مغذی و لازم بدن از جمله ویتامین ای و دی است و به همین جهت، مصرف آن توصیه میشود. علاوه بر این اسمارت بالانس یکی دیگر از بهترین روغنهای غنچه پلاس است که مصرف آن را به شما توصیه میکنیم.